Σταματήστε να παίζετε με τις ζωές ανθρώπων!

Η Θάλασσα Αλληλεγγύης ενώνει την φωνή της μαζί με άλλες οργανώσεις που ζητούν την άμεση εκκένωση του ΚΥΤ της Moria.2 στο Καρά Τεπέ της Λέσβου.

Η επιβεβαίωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για συγκέντρωση μολύβδου ανώτερη των αποδεκτών ορίων σε τμήμα της δομής αλλά και οι γενικές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων αιτούντων ασύλου δεν αφήνουν καμμία αυταπάτη για την απαράδεκτη κατάσταση «φιλοξενίας».

Photos @DunyaCollective

Αθήνα, 26 Ιανουαρίου 2021: Με ανακοίνωσή του στις 23 Ιανουαρίου[i], το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου απαντά σε δημοσιεύματα της Aljazeera και της διεθνούς οργάνωσης Human Rights Watch, που ήδη από τον Οκτώβριο του 2020, επεσήμαιναν τον δυνητικό κίνδυνο μόλυνσης από μόλυβδο για τους εργαζόμενους και φιλοξενούμενους της προσωρινής δομής στο Μαυροβούνι, Λέσβου, λόγω της πρότερης λειτουργίας 21 εκ των συνολικά 341 στρεμμάτων της δομής ως στρατιωτικού πεδίου βολής.

Δυστυχώς, η ανακοίνωση του Υπουργείου αφήνει ελάχιστα περιθώρια καθησυχασμού. Aντ’ αυτού, γεννά και νέα ερωτήματα ως προς τη σημασία και βαρύτητα που δίδεται στην προστασία της υγείας ανθρώπων που διαβιούν ή/και εργάζονται στην προσωρινή δομή. 

Read More

Follow Us:

Μια σκέψη στο “Σταματήστε να παίζετε με τις ζωές ανθρώπων!”

  1. Γειά σας
    Εχω μια ηλεκτρική ραπτομηχανη που έχει να χρησιμοποιηθεί πολύ καιρό. Θα σας ενδιεφερε; αν θέλετε στείλτε μου mail να συνεννοηθούμε.
    Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *